Logosmall

Kinderhangmat - Hangmatten voor kinderen

Kinderhangmatten zijn normale hangmatten maar dan een slag kleiner. Hierdoor passen ze bijna op iedere kinderkamer. Hang de kinderhangmat op onder de hoogslaper of langs het raam. Bestel bij Hangmatje.nl zonder verzendkosten!
Sorteer op:

Hangmatten zijn ontzettend leuk om in te spelen en te chillen. Daarnaast kunnen ze helpen om drukke kinderen tot rust te brengen. Een hangmat ziet er bovendien cool uit en het schommelen is ook nog eens goed voor de ontwikkeling. Kortom: een kinderhangmat is een perfecte aanwinst voor de kinderkamer!

Eigenschappen van een kinderhangmat

Met een draagvermogen van maximaal 80 kilogram is de kinderhangmat geschikt voor kinderen van 2 tot 10 jaar. Door de afmeting past deze kinderhangmat beter bij het lichaam van een kind en is er altijd ruimte voor te vinden op de kinderkamer. Hang hem bijvoorbeeld onder de hoogslaper, langs het raam of boven het bed. Wanneer een hangmat niet gebruikt wordt, kun je hem eenvoudig losmaken en opbergen op een veilige plek. Of laat hem hangen en maak er een bedje van voor de knuffels of poppen!

Hangmat voor op de kinderkamer

In een hangmat kunnen kinderen zich even terugtrekken om te spelen, een boekje te lezen, te gamen of zomaar wat weg te dromen. En natuurlijk is het ook leuk om te schommelen in een hangmat of er gezellig met een vriendje in te zitten. Prettige bijkomstigheid: de bewegingen van een hangmat zijn voor een kind heel gezond. Het schommelen heeft een positief effect op hun concentratievermogen, evenwichtsgevoel en creativiteit. Deze wiegende beweging kan drukke kinderen zelfs tot rust brengen. Een hangmat wordt daarom ook gebruikt bij verschillende soorten therapieën, o.a. voor kinderen met ADHD.

Een kinderhangmat veilig gebruiken

Kinderen zijn speels en zien geen gevaar. Dus ook al zijn onze kinderhangmatten nog zo stevig en stabiel, er kunnen altijd ongelukken gebeuren. Houd daarom deze voorzorgsmaatregelen in acht:

  • Leg een niet opgehangen hangmat buiten bereik van kinderen. Wanneer kinderen zelf een hangmat gaan ophangen, kunnen er vreselijke ongelukken gebeuren.
  • Hang een hangmat niet te hoog; niet meer dan zo’n 45 cm boven de grond.
  • Verwijder alle losse spullen en speelgoed die onder de hangmat liggen.
  • Hang de hangmat op met bevestigingsmateriaal dat speciaal bestemd is voor muren, plafond of balken.

En leer je kinderen de volgende spelregels:

  • Als je in de hangmat wilt klimmen, ga je eerst in het midden van de hangmat zitten. Vervolgens slinger je de benen op het doek.
  • Spring nooit in een hangmat.
  • Leun of hang nooit aan één zijde van een hangmat wanneer iemand erin zit. De hangmat zal kantelen waardoor de persoon eruit kan vallen.
  • Alleen een volwassene mag een hangmat ophangen.

Zo kan je kind jarenlang en op een veilige manier plezier beleven met zijn eigen kinderhangmat!