Logosmall

Op zoek naar een origineel kraamcadeau?

  • Geplaatst op
  • Door Mariëlle Blokzijl
  • Geplaatst in babyhangmat
Op zoek naar een origineel kraamcadeau?

Ben je op zoek naar een origineel kraamcadeau? Geef dan iets wat de ouders meteen goed kunnen gebruiken, een blijvende herinnering of een persoonlijk kraamcadeau!

Wordt er in jouw familie of vriendenkring binnenkort een kindje geboren en heb je nog geen idee welk kraamcadeau je moet geven? Dan ben je niet de enige. Het vinden van een origineel kraamcadeau valt niet mee. Daarom zetten wij een aantal originele kraamcadeaus op een rij waarmee je de ouders en de kleine zeker een plezier zult doen!

 

Kraamcadeau in de kast

Wanneer je rond de dertig bent, is de kans groot dat er geregeld een geboortekaartje op de mat valt. Superleuk en lief natuurlijk, de geboorte van zo’n klein hummeltje, maar wat geef je deze keer?! Die lieve knuffel belandt misschien wel in de kast om daar als stofnest te eindigen. Aan speelgoed heeft zo’n kleintje nog niks en is dus niet zo leuk om te geven. En die kleertjes die jij zo schattig vindt, willen de kersverse ouders hun spruit misschien niet eens aantrekken. Goed, babykleertjes van de HEMA vindt iedereen leuk, maar iedereen geeft ze óók. Kom daarom eens origineel uit de hoek met één van deze kraamcadeau’s!

 

Een babyhangmat als kraamcadeau

Een goed kraamcadeau is nuttig, handig en meteen te gebruiken. Een babyhangmat met standaard heeft al deze eigenschappen. Bovendien is vooral bij ouders met een eerste kindje de kans klein dat ze er al één hebben. En dat terwijl een babyhangmat veel huilbuien kan voorkomen. In een babyhangmat zal hun baby zich namelijk heel goed weten te ontspannen. Door de hangmat zachtjes te wiegen valt vrijwel elke baby in mum van tijd in slaap. Bovendien helpt de natuurlijke lighouding bij reflux en/of krampjes en voorkomt het een afgeplat hoofdje. Ook handig: je kunt de standaard eenvoudig verplaatsen en dus altijd bij je neerzetten; ook buiten op een beschutte plek (erg gezond)! 

 

Een babyhangmat als origineel kraamcadeau

 

Een blijvende herinnering als kraamcadeau

Als kersverse ouder kun je het je nauwelijks voorstellen, maar wat worden kinderen snel groot..! Geef daarom een mooie herinnering cadeau. Bijvoorbeeld een gipsafdruksetje om de piepkleine hand- en voetafdrukjes te vereeuwigen. Of een prachtige newborn fotoshoot. Deze fotosessie vindt in de eerste weken na de geboorte plaats en levert fantastische plaatjes op. Je kunt ook een speciale bewaardoos of mooi plakboek geven. Hierin kunnen de ouders zelf de echo’s, navelstreng, geboortekaartje, eerste haarlok, slofjes etc. van hun kindje bewaren. Leuk om te laten zien als hij later groot is.

 

 Origineel kraamcadeau

 

Een persoonlijk kraamcadeau

Ten slotte valt een persoonlijk kraamcadeau ook altijd erg in de smaak. Denk bijvoorbeeld aan een zilveren armbandje voor de baby met zijn naam en geboortedatum erop. Prachtig om nu te dragen en later te bewaren. Ook een kinderstoeltje beschilderd met de naam en het geboortekaartje van de baby zal zeker in de smaak vallen. Je kunt met het geboortekaartje als inspiratiebron ook een persoonlijk rompertje, serviesje, slabbetje of zelfs lampenkap laten maken. En een vlaggenslinger met de naam van de baby erop is erg leuk voor de babykamer. Ben je zelf creatief aangelegd? Doe dan eens old school en borduur de naam en geboortedatum mooi op een stuk stof en lijst deze in. Persoonlijker kan het niet!