Logosmall

Hangmat hulp bij puber ongemakken

  • Geplaatst op
  • Door Mariëlle Blokzijl
  • Geplaatst in hangmat
Hangmat hulp bij puber ongemakken

Wanneer je kind in de pubertijd komt, val je van de ene verbazing in de andere. Je eens zo schattige zoon of dochter is ineens een weerbarstige jongvolwassene van wie je soms geen hoogte kunt krijgen. Ook je kind zelf weet zich niet altijd raad met al die ontwikkelingen en ongemakken in zijn lijf. De kwestie is om er op een goede en leuke manier mee om te gaan. Hoewel zeker geen wondermiddel, kan een hangmat hierbij helpen!

De hangende puber

Het liefst brengt je puber zijn dag horizontaal door. Op de bank, maar ook op zijn stoel of zelfs languit op de grond. Waarom niet? Zijn er vrienden en vriendinnen over de vloer dan wordt er gehangen in groepsverband - al dan niet communicerend via de telefoon. Zo’n hangend bestaan vraagt maar om één attribuut: een hangmat. Zo heeft je puber een vaste hangplek die ook nog eens beter is voor het lichaam. En kun jij ook weer eens op de bank zitten.

 

De onhandige puber

In de pubertijd maakt je kind een flinke groeispurt door. Omdat de ledematen als eerste gaan groeien en het lichaam niet direct volgt, ontstaat er de bekende slungeligheid. Die lange armen en benen van je puber bevorderen niet bepaald zijn motoriek. Nu lost die onhandigheid zich vanzelf op zodra de rest van het lichaam groeit. Geen zorgen dus. Om in de tussentijd het lichaam wat beter onder controle te krijgen, kan je puber lekker in een hangmat schommelen. Dit verbetert namelijk de motorische vaardigheden!

 

De futloze puber

‘s Ochtends kun je ze het bed niet uit krijgen, maar 's avonds krijg je ze met geen stok naar boven. En overdag is je puber constant moe. Nu kosten de groei en de hogere eisen die aan je kind gesteld worden al veel energie. Daarbij verandert ook hun slaap-waakpatroon en worden pubers pas later in de avond moe. Pubers hebben daarom regelmatig extra rust en slaap nodig. En dat kan heel goed door overdag even in de hangmat te duiken voor een siësta. Het schommelen zal helpen om in slaap te vallen en stimuleert bovendien de diepe slaap. Ook voor een goede nachtrust kan een hangmat dus zeker een oplossing zijn!

De digitale puber

Vastgekleefd aan het scherm van zijn telefoon. Zo zul je je puber vaker wel dan niet ergens in huis aantreffen. Stimuleer de zin om naar buiten te gaan en ruk je kind los van zijn apparatuur om samen IRL op pad te gaan. Niet saai een boswandeling maken, maar avontuurlijk op survival met een rugzak, proviand, zakmes en een hangmat. Misschien leeft je digitale puber wel helemaal op en hebben jullie er een gezamenlijke hobby bij! Ook voor het samenzijn met vrienden bieden hangmatten veel vermaak in de buitenlucht. In de Verenigde Staten is het al langere tijd een trend om in het weekend de hangmat mee te nemen naar een bos of park om daar samen te hangen. En of de smartphone dan thuis blijft is de vraag, maar het levert in elk geval een gezonde dosis buitenlucht op!


Ten slotte is een hangmat voor iedere puber ontzettend leuk om te krijgen. Het ziet er cool uit, zal het goed doen bij zijn vrienden en biedt een relaxed plekje om even tot rust te komen. Zo kan een hangmat een goed, maar vooral leuk hulpmiddel zijn bij kleine puber ongemakken!

 

Chillen in een hangmat