Logosmall

Waarom een babyhangmat kopen?

  • Geplaatst op
  • Door Mariëlle Blokzijl
  • Geplaatst in babyhangmat
Waarom een babyhangmat kopen?

Wanneer je een kindje krijgt, komen er een hele hoop zaken op je af. Ten eerste is het natuurlijk razend spannend op wie jullie baby zal lijken! Daarnaast zit je met allerlei praktische vragen. Zal je kindje wel aan de borst willen drinken, is het een rustige baby of zal hij veel moeten huilen en kan hij ‘s nachts goed slapen? Maar ook: wat heb ik allemaal nodig? De lijst met babyuitzet is ontzettend lang en je zult lang niet alles nodig hebben. En sommige spullen zijn misschien niet standaard, maar kunnen wel veel bijdragen aan een goede start. Een babyhangmat is daar één van.

Waarom een babyhangmat kopen?

Een babyhangmat is een veilig bedje voor je baby. Naast een wieg, kinderwagen en ledikant kan een babyhangmat als een heel handige, gezonde en veilige slaapplek fungeren. In een hangmat profiteren baby’s namelijk van verschillende voordelen:

 

>> De natuurlijke houding van het lichaam wordt ondersteund. De ruggengraat van een baby is het eerste jaar nog licht gekromd, net als in de baarmoeder. In een hangmat wordt die natuurlijke lichaamshouding optimaal door het doek ondersteund.

 

>> Ook reflux en krampjes kunnen verminderen door deze ondersteuning van de natuurlijke houding. Als je baby veel last heeft van spugen of buikpijn, kan het liggen in een hangmat de klachten verminderen.

 

>>Het risico op een afgeplat hoofdje vermindert. Baby’s met een duidelijke voorkeurshouding kunnen aan één kant een platte schedel krijgen. Doordat een hangmat geen drukpunten uitoefent, vormt dat bij het slapen in een babyhangmat geen risico meer.

 

>>De schommelende beweging helpt bij het slapen. Het wiegen van de hangmat doet denken aan de tijd in de baarmoeder en kan onrustige baby’s doen kalmeren. Ook is het wetenschappelijk aangetoond dat een schommelend bed je beter in slaap laat vallen en dieper laat slapen.

 

>>In een babyhangmat ligt je kleintje veilig en comfortabel. De veiligheidsriempjes zorgen ervoor dat hij er niet uit kan vallen. Volg altijd de instructies voor een veilige ophanging in een box of in een ledikant, of gebruik een speciale standaard, en je kunt 100% zeker zijn van een veilig bedje.

 

babyhangmat

 

Makkelijk verplaatsbaar bedje

Een standaard biedt niet alleen een veilige manier om de hangmat in op te hangen, maar is ook nog eens erg praktisch omdat je hem eenvoudig kunt verplaatsen. Dat is ideaal om een oogje op je baby te houden tijdens een dutje. Je kunt de babyhangmat ook makkelijk even in de tuin zetten als het mooi weer is, of meenemen op vakantie of familiebezoek. Zo heeft je baby overal een veilige, comfortabele plek om in te liggen en een vertrouwde plek om te slapen.

 

Dus waarom zou je een babyhangmat kopen? Het kan uitkomst bieden als je kindje niet goed kan ontspannen, last heeft van reflux of krampjes, een uitgesproken voorkeurshouding heeft of slecht slaapt. Daarnaast is het, zoals het hele ouderschap, een kwestie van aanvoelen en gevoel. Voelt het goed en zie je dat je baby baat heeft bij deze lighouding en manier van slapen, dan kan een babyhangmat het eerste jaar veel voor jullie betekenen!